Läckberg dubblar förtjänsten från försäljningen och donerar till Barncancerfonden.

Skärmavbild 2018-03-29 kl. 13.29.13

På Used By kan du som säljare alltid välja att donera din förtjänst från försäljningen till välgörenhet. Detta år, 2018, har vi valt att samarbeta med Stockholms Stadsmission men som säljare kan man alltid själv välja till vilken organisation man vill att förtjänsten ska gå.

Författaren Camilla Läckberg har valt att förtjänsten från hennes försäljning på Used By ska gå till Barncancerfonden. Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade och deras familjer får den vård och stöd de behöver. Läs mer här!

Vi passade på att fråga Camilla hur hon tänker kring att sälja secondhand och om att separeras från saker för välgörenhets skull.

Att rensa hemma och sälja secondhand, är det något du alltid gjort? Jag är uppväxt med en mamma som älskade att rensa och sälja saker second hand. Vi hade bland annat ett par år ett marknadsstånd på Rabbalshede Marknad där mamma sålde sånt hon rensat ut. Så det är ett tänk jag fått med mig hemifrån.

Om ja, vilka organisationer har du tidigare sålt med? Har inte tidigare sålt det för välgörenhet, utan förra gången jag sålde via Used By gjorde jag istället så att jag involverade mina barn, de fick hjälpa till vika, packa det osv, och så fick de följa vad som kom in, och så fick de det som kom in då, in på sina sparkonton. Som ett pedagogiskt verktyg. Men nu kände jag att jag istället ville ge intäkten till Barncancerfonden. Kommer även matcha det som kommer in via försäljningen, så de kommer få dubbelt upp.

Vad tycker du är det positiva med att sälja secondhand? Jag tycker vi gått alldeles för mycket mot ett slösa-samhälle, och jag tycker om tanken att saker kommer till användning i flera led.

Du har valt att donera förtjänsten till välgörenhet. Hur kom du fram till det beslutet? Jag har ju helt ärligt så jag klarar mig. Jag behöver inte intäkten från försäljningen utan gör försäljningen som ett sätt att rensa min garderob och gillar tanken att göra det på ett sätt som kommer fler till glädje. Så därför valde jag nu att ge hela min förtjänst till välgörenhet.

Förtjänsten från din försäljning kommer att gå till Barncancerfonden. Hur kommer det sig att du valde just den organisationen? Jag har arbetat med dem en hel del sedan tidigare, har även varit och läst ur mina barnböcker för barn som drabbats av cancer. Det går inte att inte bli berörd, och jag vet också efter kontakt med människorna i den organisationen, hur väl pengarna kommer till användning.

Fynda Camillas saker för en god sak här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s