Sälja saker till förmån för välgörenhet

Att bidra till välgörenhet genom att skänka pengar är gott i sig men att samtidigt göra det på ett miljövänligt sätt är ännu bättre. Used By erbjuder alltid sina säljare möjligheten att skänka förtjänsten av det dom säljer secondhand till välgörenhet.

Used By samarbetar med Stockholms Stadsmission och skänker både faktiska plagg och produkter men förmedlar även ekonomiska bidrag från de säljare som valt att skänka sin förtjänst från försäljningen till välgörenhet.

Men som säljare kan man så klart själv välja vart man vill att förtjänsten ska gå. Författaren Camilla Läckberg och fotomodellen Caroline Winberg är två som valt egna organisationer dit pengarna för deras försäljning på Used By går.

Vi passade på att ställa några korta frågor till Camilla och Caroline om att sälja secondhand och om att donera till välgörenhet.

Skärmavbild 2018-03-29 kl. 13.20.33

Caroline Winberg

Att rensa hemma och sälja secondhand, är det något du alltid gjort? Jag har alltid rensat ( även fast det skulle behövas göra mycket oftare ) jag brukar dock inte sälja sakerna utan lägga ut allt i högar och sen får mina kompisar komma och hämta det dom vill ha. Det som blir kvar brukar jag ge till välgörenhet.

Om ja, vilka organisationer har du tidigare sålt med? Jag har inte sålt men någon annan än Used By. Förut gav jag ofta till välgörenhets affärerna på King’s Road i London där jag bor.

Vad tycker du är det positiva med att sälja secondhand? Om man själv är trött på sina kläder/saker behöver ju inte betyda att någon annan är det. Kompisar brukar bli super glada när jag ger bort mina egna + Caspers, min son, saker.

Du har valt att donera förtjänsten till välgörenhet. Hur kom du fram till det beslutet? Jag är ju lyckligt lottad att jag får så mycket fina kläder gratis. Känner inte då att jag behöver tjäna pengar på att sälja dom vidare – det skulle nästan vara fräckt.

Förtjänsten från din försäljning kommer att gå till Project Playground. Hur kommer det sig att du valde just den organisationen? Jag har varit och jobbat på Project Playground i Sydafrika och varit med dom på Gothia cup i Göteborg. Det var ett självklart val för mig eftersom jag jobbat nära organisationen och sett hur mycket dom gör för barnen i kåkstäderna.

Fynda Carolins saker här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s